Клуб по интереси „Любознайко”

ИНФОРМАЦИЯ за клуб „Любознайко”

от Ивелина Стефанова Стефанова   VIII ГЦОУД за работата през І срок на 2021/2022 уч. година

През началото на учебната година в групата постъпиха 20 ученици. Няма отпаднали ученици от групата през първи учебен срок. Учениците взеха участие в няколко конкурса като: „Морето не  е за една ваканция”; Конкурс за коледна картичка; Конкурс за най-добре украсена класна стая. Участие в Национален конкурс за стихотворение на тема „Моето училище – духовен храм”; участие в конкурс за рисунка и приложни пана „Магията на цветовете”; Участие в изложба „Весел Великден”.  По повод 1 ноември – Деня на народните будители учениците от VII и VIII ГЦОУД направиха видео обръщение към учители, ученици, родители и културни дейци.

При подготовка и представяне на представителна изява за първи учебен срок учениците се запознаха с различните начини за оцветяване на вълна с естествени багрила и направата на мартеници.

Чрез часовете за Занимания по интереси учениците получават възможност да се запознаят с много нови техники за работа с различни материали. Учениците от клуб „Любознайко” създадоха своя градинка в класната стая. Тяхната задача е да се грижат за цветята и зеленчуците, като наблюдават как се променят благодарение на грижите.

  Клуб по интереси „Любознайко” - Клубът  се занимава с визуализиране на опити, обекти и разясняване на процеси и явления по  интересен и достъпен начин. Учениците се учат на уважение към природата и на това да осъзнават резултатите от човешката дейност върху нея.

 Цел - да разнообрази и обогати знанията, уменията и компетентностите на учениците.