Ботевци –първенци в традиционния футболен турнир за ученици - начален етап

Години наред Община Нова Загора съвместно с училищата на територията на града организират и провеждат футболен турнир за ученици от I-IV клас. Превърнал се вече в традиция, турнирът радва малки и големи, които с нетърпения очакват неговото провеждане. Мероприятието е част от празничната програма на Община Нова Загора по повод празника на града - 14 октомври - Петковден.

Отборът на СУ „ Христо Ботев”, сформиран от IV Б , IVВ и II Б класове, показа своите качества, желание и отдаденост към футболната игра за радост на своите родители и фенове.

В продължение на пет дни играчите  премерваха сили на градския стадион „Загорец” по системата „всеки срещу всеки”. Участие взеха отборите на НУ „Паисий Хилендарски”, НУ „Любен Каравелов”,  ОУ „Христо Смирненски”, СУ „Иван Вазов”  и СУ”Христо Ботев”.

Децата играха спортсменски. Не забравиха, че футболът е колективна игра и всички  преследват една цел - победа.

Най-добрият победи. С четири безапелационни победи първото място завоюваха младите футболисти на СУ „ Христо Ботев”. Отборът беше награден с купа, топка, грамота и лакомства, осигурени от Община Нова Загора. Присъдени бяха и индивидуални награди за най-техничен футболист и най- перспективни играчи.

Старши учител в начален етап Недялка Игнатова