Стипендия за изявени ученици спечели ученик от СУ „Христо Ботев”

Възпитаникът на Средно училище „Христо Ботев” Стефан Велев е носител на ежегодната Президентска стипендия на Ротари клуб- Нова Загора. Тази престижна награда бе връчена от президента на клуба Валентин Василев на традиционния прием на кмета  на община Нова Загора Николай Грозев, посветен на празника на града ни.  Дванадесетокласникът  Стефан Велев от Средно училище „Христо Ботев” заслужено спечели паричната награда. 
Ученик е в XIIБ клас в профил „Природоматематически“ с интензивно изучаване на английски език. През всички години в СУ „Христо Ботев“ Стефан завършва с отличен успех. Участвал е и има постижения в общински, областни и национални кръгове на олимпиади по български език и литература, история, физика, химия и география, както и в национални и международни състезания по английски език и математика.
„През всички години той няма отсъствия. Трудолюбието и знанията му се забелязват от всеки учител, който му е преподавал. Знаещ, можещ, целенасочен, упорит, Стефан е пример за своите съученици как трябва да успяват младите хора.” – разказа класният ръководител на XII Б клас Сашка Петрова.
 Стефан Димитров Велев завършва средното си образование в Средно училище „Христо Ботев“, гр. Нова Загора, което е водещо не само в общината, но и в областта - училище с дългогодишна история и с множество постижения в областта на науката и спорта, което през тази учебна 2019/2020 година чества своя юбилей – 160 години от създаването на първото класно училище в града ни и 100 години гимназия.
„Вярваме, че стипендията на Ротари клуб ще бъде използвана за продължаване на образованието на този млад човек по най-подходящия начин в името на бъдещата му реализация.” – заяви директорът на СУ „Христо Ботев” Бойка Няголова.
Стипендията на Ротари клуб - Нова Загора се връчва на изявени ученици от средните училища, като тази година победителите бяха двама.
Станислава Кръстева 
учител по български език и литература