СУ „Христо Ботев” успешно започна новата учебна година

  С празнично настроение, с много усмивки и с пожелания за успехи през новата учебна година започна първият учебен ден в СУ „Христо Ботев”. И тази година дворът на училището се изпълни с вдъхновени ученици, пораснали през лятото, празнично облечени, с цветя и в добро настроение. Посрещнаха ги развълнуваните учители, мотивирани и готови за новите предизвикателства. Да споделят училищното тържество дойдоха множество родители и гости – дългогодишни преподаватели, вече пенсионери, спомоществователи и приятели на училището. Кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, председателят на ОбС - Нова Загора Георги Николов, заместник–кметът Светла Стоянова и секретарят Мария Стефанова уважиха училищния празник. 
        Директорът на СУ „Христо Ботев” Бойка Няголова поздрави присъстващите с началото на учебната година, която тази есен съвпадна с българския празник на вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Тя изтъкна, че учебната 2018/2019 година е 159-ят лист от училищния календар, пожелавайки тя да бъде успешна и спорна за всички. „Имаме една обща цел – знаещи, можещи и щастливи деца” – заяви директорът Бойка Няголова.
       1014 са възпитаниците на СУ „Христо Ботев” през новата учебната година, като се запазва положителната тенденция за увеличение на броя на учениците. Сформирани са 41 паралелки, 13 са групите за целодневна организация на учебния ден. 141 са петокласниците, а 73-ма са учениците в 8 клас, които ще се обучават в 3 профила – „чужди езици”, „софтуерни и хардуерни науки” и „хуманитарни науки”.
В днешния слънчев ден, в унисон с празничното настроение, 66 първокласници за първи път влязоха в класните стаи, подавайки с доверие ръка на своите първи учители: на 1 „а” клас – г-жа Елена Попова; на 1 „б” клас – г-жа Севдалина Борносузова; на 1 „в” – Маруся Стоянова. 
За старта на учебната година СУ „Христо Ботев” получи поздравителни адреси от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, председателя на Комисията по образование в Народното събрание Милена Дамянова и народния представител в 44-то Народно събрание и заместник председател на Комисията по образование в Народното събрание Галя Захариева, с които те поднасят своите най-топли поздрави и благопожелания за успешна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост.
       Само сред броени дни, на 21 септември, ще бъде официално открита нова придобивка за учениците на СУ „Христо Ботев”. На нови игрища за баскетбол и волейбол, както и на открит фитнес, ще могат да развиват своите умения любителите на спорта.
          Станислава Кръстева
          учител по български език и литература