Откриване на новата спортна площадка

      Посещението на министъра на образованието Красимир Вълчев в Нова Загора беше една чудесна възможност за участието му в официалното откриване на новите спортни игрища и съоръжения на открито в СУ „Христо Ботев“, изградени от Община Нова Загора, с отпуснати средства от МОН.

        На 21 септември в 16.30 ч. официалните гости бяха гостоприемно посрещнати от директора на учебното заведение Бойка Няголова, екипа от заместник директори, учители и ученици. Сред присъстващите бяха министър Вълчев, народният представител Галя Захариева, градоначалникът Николай Грозев, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев, началникът на РУО - Сливен д-р Бисерка Василева и Христо Стойнов, представител на фирмата-изпълнител на проекта.

       Церемонията за официалното откриване на обновения заден двор започна с тържествен водосвет за здраве и благополучие. Кметът Николай Грозев поздрави директора и учителите за тяхната инициативност като подчерта, че спортът е много важен за правилното израстване на нашите деца, защото допринася за изграждането на различни качества от физическо, емоционално, психологическо, социално и морално естество. „В последните години бяха изградени няколко спортни и фитнес площадки на открито, футболни игрища на изкуствена трева, дори и в малките населени места, за да се насърчат спортните занимания.” –сподели кметът Грозев, като заяви своята ангажираност и подкрепа за инвестиции в образованието. В словото си министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави кмета и неговия екип за ефективната работа по обновяването на облика на града и общината. Той акцентира на необходимостта от съвместната работа на всички отговорни институции за повишаване на качеството на образованието. Министър Вълчев пожела още много спортни изяви и успехи на младите спортисти в училището. С думи на благодарност за оказаната подкрепа директорът Бойка Няголова се обърна към ръководния екип на Община Нова Загора и представителите на Министерството на образованието. Бойка Няголова сподели своето сърдечно желание догодина отборите на СУ „Христо Ботев“ да станат първенци в ученическите игри за 2018/2019 г.

      След пожеланията за здраве и успех заедно кметът Николай Грозев, министърът Вълчев и директорът Бойка Няголова прерязаха трикольорната лента и плиснаха традиционното менче с вода.

      Тържеството бе съпътствано с вълнуващи и впечатляващи изяви на талантливи ученици, който обичат да танцуват, да пеят, да спортуват. Особено емоционални бяха демонстрационните срещи по волейбол и баскетбол между отборите на СУ „Христо Ботев”, които се проведоха на новата спортна площадка. На нея са изградени две нови игрища -баскетболно и волейболно, както и открит фитнес, който е с ударопоглъщаща каучукова настилка. Учениците ще имат възможност да развиват още по-добре своите умения, да намират нови приятели, да откриват стимули за нови победи.

             Станислава Кръстева

              учител по български език и литература