Коледа в сърцето

      На 19.12.2018г. в театър „М.Балкански“ се проведе традиционният за СУ“Хр. Ботев“ Коледен благотворителен концерт под наслов“Коледа в сърцето“. Сценарият бе изготвен от Пресиана Минчева от 9а клас и г-жа Мариела Симеонова. С удоволствие в двата спектакъла за своите съученици, родители и учители отправиха коледарски наричания   малките коледари и изпяха китка от народни песни ученички  от начален етап под ръководството на г-н Стефан Коев и г-н Младен Петков. С много настроение изпълниха детската песен, любима на много поколения „Над смълчаните полета“ песнопойките от класа на г-жа Бояна Ганчева. Водещите Пресиана Минчева и Емилия Димитрова от 9а клас представяха участниците, които тази година бяха само от прогимназиален етап:

Йоана Атанасова и Деница Костова от 5б клас

Виктория Добрева от 5в клас

Каролина Семкова и Мария дел Кармен Мангърова от 5 г клас

Дара Донева от 6б клас

Пламена Станева от 7б клас

Преслав Пейчев от 7в клас

  танцовите двойки:

Габриела от 5а и Недко от 6а клас

Денислав от 5а и Ивелина от 7д клас

Много смях предизвикаха двата скеча:

на  трите клюкарки от начален етап

и на Искрен Кралев и Йордан Иванов от 7б клас/ в ролята на кълнящите се съседки Мишева и Рашева/

В ролята на разказвач се вживя Ирен Димова от 6д клас

Фурор отново предизвика дуетното изпълнение на учителите по музика

г-жа Мариела Симеонова и г-н Младен Петков.

Впечатляващ беше и соловият танц на водещата Пресиана, която на финала  се присъедини към двамата учители и заедно сложиха точка на концерта.

За доброто озвучаване и сценични ефекти се погрижи Даниел Иванов от 12в клас, а г-ца Ралица Василева помогна за прожектиране на подходяща презентация, изработена точно по сценария от г-жа М. Симеонова.

Събраната сума от благотворителната кауза е на стойност 1200лв  и по традиция те отново ще бъдат разпределени равностойно между ученици в неравностойно материално положение, с което да направим и за тях по-приятно посрещането на КОЛЕДА и Нова година.

Весели празници!

Ст. учител по музика: Мариела Симеонова