Ученици от СУ „Христо Ботев”  почетоха паметта на Апостола

Ученици и преподаватели от СУ „Христо Ботев” се включиха в общоградското честване в памет на живота и делото на Апостола на българската свобода.

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски признателни новозагорци отбелязаха 146-годишнината от обесването на Апостола и спомняйки си делата му, почерпиха сила за изпълнение на неговите завети.  Те запазиха едноминутно мълчание пред паметта на великия българин, превърнал се в символ на величие и пример за саможертва, честност и нравствена чистота. В почетния караул се включиха учениците от клуб „Млади възрожденци” с ръководител Галя Йорданова.

Ученици и учители поднесоха цветя и пред паметната плоча на Апостола на свободата Васил Левски в двора на СУ "Христо Ботев" Начален етап, която напомня на признателните потомци за идването му в Нова Загора и основаването през 1869 г. на революционен комитет в града с председател Диньо Сивков.

Най-малките възпитаници на училището рецитираха стихове и пяха песни. В проявата се включиха учениците от 2 „б” клас с класен ръководител Бояна Ганчева и групата за целодневна организация на учебния ден под ръководството на Иван Иванов. В училищното тържество участваха третокласниците с класни ръководители Даниела Гунчева и Нели Игнатова. Малките родолюбци показаха изключително добри знания за живота и революционната дейност на Васил Левски.

 „Проявата се превърна в истински урок по родолюбие “ - сподели директорът на училището Бойка Няголова.

Станислава Кръстева

учител по български език и литература