ПРАЗНИК В СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“

Денят 22 май 2019 година беше неучебен, но присъствен за всички ученици от СУ „Христо Ботев“. Този ден беше наситен с дейности, в които с удоволствие се включиха както учениците, така и учителите.

За малчуганите от начален етап часовете в училище бяха изпълнени с много игри и забавления – игри на народна топка, футбол, щафетни игри, състезания с ролери, летни кънки, велосипеди и тротинетки. За някои от класовете учителите бяха подготвили презентации за България, а учениците от IIв клас изгледаха презентация за патрона на нашето училище – поета и революционер Христо Ботев. На участниците в състезанието по английски език за ученици от II – IV клас „Аз изучавам чужд език“ бяха връчени сертификати за участие, а Жулиана и Данаил от IIа клас получиха съответно златен и бронзов медал за завоюваното I и III място в състезанието.

Учениците от прогимназиалния етап се включиха в състезание по майсторско управление на велосипед в предния двор на училището, като момчетата бяха по-активни и се състезаваха помежду си по класове – V, VI и VII. Момичетата не им отстъпиха и също показаха своите умения.

На 26-ма ученици от клуб „Палитра“ бяха връчени грамоти за участие в XXI Национален фестивал на детската книга град Сливен, ОСМИ Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

На спортните площадки в задния двор на училището и в двата физкултурни салона се проведоха турнири по волейбол, баскетбол, футбол и тенис на маса. Кулминацията на деня беше волейболната среща между сборния тим на зрелостниците и сборния тим на учителите, която завърши с 2:1 гейма в полза на учителите. Всички участници получиха сладки награди за техните постижения.

Денят 22 май беше обявен за Ден на отворените врати за четвъртокласниците в града. Учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски“, НУ „Любен Каравелов“ и СУ „Христо Ботев“ бяха приветствани от сцената на театър „Минко Балкански“ от директора на училището г-жа Бойка Няголова и поздравени от наши ученици с таланти в различни области – народно и поп пеене, спортни танци, театър. Бъдещите петокласници разгледаха централната сграда на училището, потопиха се в чудния свят на магията, сътворена в кабинетите по биология, физика и химия. Ученици от клубовете за занимания по интереси, свързани с информационните технологии, им показаха своите умения в тази област и им дадоха възможност да „поработят“ на компютрите в компютърните кабинети. Учениците останаха очаровани и от фонетичния кабинет в училището, който е единствен на територията на общината.