Училището ни има световна шампионка!

 Винаги сме били сред първите в спорта както в града, така и в областта. Многобройни са отличията на нашите момичета и момчета по футбол, волейбол и баскетбол, лека атлегика и колоездене. Ето че през месец март имахме и нов повод за гордост – Карина Петкова от IXа завоюва световна титла по Муай-тай.
Зародилото се преди векове в Тайланд бойно изкуство днес е национален спорт на страната и бързо набира популярност в останалия свят. На световния шампионат в Банкок от 12 до 18 март тази година се срещат участници на високо ниво от 44 държави. Карина е най-младата сред тях.
При завръщането си нашето момиче беше приветсвано от г-жа Бойка Няголова и ръководството на училището. Карина получи поздравителен адрес с пожелания за още много успехи и реализиране на бъдещите планове и мечти.

Ето какво сподели Карина:
Карина, откога се занимаваш с бойни изкуства?  Как  се запали по този спорт и какви постижения имаш до този момент?
- От малка обичам спорта и движението.Тренирала съм лека атлетика и народни танци. Исках да пробвам нещо ново и така преди две години се включих в клуб Pride and Glory. Моят треньор Иван Иванов повярва в мен и до момента имам 7 златни, 1 сребърен медал, като 2 от тях са от европейско и световно по Муай-тай, а останалите – от републикански първенства.
Кои са, според теб, качествата, които те откроиха от останалите състезателки и те направиха шампион? Все пак ти си била най- младата състезателка!
- Моите противнички бяха от Тайланд и Узбекистан. Смятам, че това което ми помогна, е психиката ми и физическата ми подготовка. Бях уверена в победата и знаех, че трябва да съм много концентрирана и спокойна.
Би ли споделила с какво те впечатли екзотичен Тайланд?
- Това не беше туристическа екскурзия, а световен шампионат. Както казах, бях много концентрирана и за мен най-важно беше представянето ми. Затова и нямах много време да разгледам града. Все пак се впечатлих от дружелюбните тайландци и хубавата храна. Може би ще ви е любопитно да знаете, че заради високите температури, състезанията се провеждаха през нощта на открито.
А сега накъде? Как виждаш развитието си в спорта занапред?
- Сега продължавам да тренирам здраво и участвам в състезания. По-късно бих искала да се състезавам и професионално.
На Държавния шампионат по кик бокс, проведен в Шумен от 31 март до 2 април Карина отново завоюва републиканска титла. 
Браво, Карина!
Ивилина Илиева, класен ръководител на 9а клас

 

DSCN2294.JPG DSCN2279.JPG DSCN2289.JPG