Поредна среща на ученици и учители с професор Балкански

На 21.06.2017 г.  за пореден път професор М. Балкански бе желан гост в своето училище – СУ „Христо Ботев“. Срещите с големия човек и учен са винаги изключително вълнуващи и емоционални. Неговият ентусиазъм и начин на мислене, загрижеността му за младите хора са завладяващи. Театралният салон, дар от професор Балкански, бе препълнен с ученици и преподаватели, които очакваха разговора с него. 

 Директорът Бойка Няголова приветства с добре дошъл г-н Балкански, който поздрави всички и си спомни за времето, когато в детството си е играл на сцената и това е оставило отпечатък в съзнанието му за цял живот.

Учениците засипаха професор Балкански с „трудни въпроси“. Така той нарече всички въпроси, отправени от младите хора към него. Въпроси сериозни, свързани с бъдещето им. Професорът изрази мнението си за образованието в България, за гражданското общество у нас, за свободата на словото, за новите открития в областта на физиката, които променят живота на хората. 
Учениците аплодираха думите на г-н Балкански, а представители от клуб „Дебати“ поднесоха букет от рози в знак на благодарност. Професор Балкански обеща, че през лятото ще празнува своята 90- годишнина у дома под покрива на театър „Минко Балкански“.