Как открихме Словения ...

... едно невероятно пътуване, изпълнено с радост, усмивки, и малко сълзи…

Галерия

За повечето от вас Словения е може би само част от бивша Югославия. За нас, обаче, тя  се превърна в едно  незабравимо преживяване.

Като участници в първата среща по проект ”Да опознаем красотите на нашите региони” на програма” Коменски”  ние - Димана, Иван, Станимира, Деница, Кристина  и Дарина от 11 а  гостувахме на  партньорите ни от град Целе. Освен че представихме нашето училище и  Нова Загора, ние се срещнахме с приятели  от Полша,Чехия, Италия ,Румъния, Гърция и Словения. Те също ни разказаха за своите  родни места.

Бяхме всеки ден  заедно и в учебните часове и из красивите улички на Целе и в боулинг залата, и в Мола… Разбрахме,че и от различни точки на Европа, ние доста си приличаме.
Разбрахме и колко е важен английският….
Най-вълнуваща бе  разходката ни из „подземното царство” Постойна, замъка Предяма и красивата столица на Словения-Любляна.Открихме че всички, даже и учителите , обичат да танцуват-сиртаки , словенски и румънски танци, право хоро, валс – за каквото си помислите. Друго ли? Ами, учихме словенски,  играхме волейбол, разглеждахме музеи, слушахме разкази за рицари  и принцеси и разбира се, щракахме много с фотоапаратите, за да може и вие да се насладите на тази  приказка Словения.

Защо имаше и сълзи  ли? Просто, не ни се разделяше.