Традиционният Коледен концерт в нашето училище

На 22-и декември се проведе традиционният Коледен концерт в нашето училище. С красивите си изпълнения участниците в него не само пожелаха на всички радост и забавление през идващите светли празници, но и ни напомниха, че Коледа е и време за съпричастност и грижа за ближните.
Сребърните танцуващи „снежинки” от група за забавни танци „Бамби” на г-жа Златина Цакинска покриха сцената и се сляха с красивия тематичен декор. Както повелява българската обредност, с благите си наричания коледарчетата от първи „б” клас на г-жа Бояна Ганчева орисаха следващата година да е здрава и плодородна. Малките момци и хоротропците на г-н Стефан Коев предизвикаха умиление и задоволство в публиката, доказвайки, че българските традиции се почитат и съхраняват. Красив беше и македонският танц на Виктория, Камелия, Мартин и Свилен от седми „г”клас.
Повече блясък и празнично настроение внесоха грациозните мажоретки от клуб „Дора Дякова” и динамичният джайф на Ивелина Колева и нейния партньор Денислав Калоянов от НУ „Любен Каравелов”. Много смях и овации предизвикаха фокусите на Жовиан от дванайсти „а” и неговите асистенти Калина – девети „а” и Мирослав – единайсети „б”.
С разговора си с елхата – тип „объркани в превода”, Йордан Попиванов и Искрен Кралев от 6 „б” заявиха комедийния си талант и публиката ще очаква бъдещите им изяви.
Индивидуалните изпълнения на Антония Дамянова - седми „г”, Дона Мосто – седми „в” , Симона Велинова – шести „д”и Мирена Йорданова - осми „а” в дует с г-жа Мариела Симеонова допринесоха за празничната атмосфера на концерта.
Водещи бяха чаровната Жани Желязкова от единайсети „а” и Димитър Желев от единайсети „б” клас.
Груповите изпълнения в концерта бяха подготвени по програма „Твоят час” а, за организацията на самия концерт заслуга имат г-жа Севда Желязкова, г-жа Мариела Симеонова, г-жа Светла Личева, г-жа Ралица Василева, г-н Нико Ников, г-н Младен Савов и както винаги ентусиазираните и отговорни Даниел Иванов от единайсети „в”и Георги Момчилов.
Средствата, събрани от благотворителните коледни дейности възлезе на сумата от близо 3000 лв.
Ентусиазмът на всички, включили се в коледните инициативи са доказателство, че учениците от СУ „Христо Ботев” са не само много талантливи, но и добри и човечни млади хора.
Кажете дружина: „Да Бъде”

kc-01.jpg kc-02.jpg kc-03.jpg kc-04.jpg kc-05.jpg kc-06.jpg kc-07.jpg kc-08.jpg kc-09.jpg kc-10.jpg kc-11.jpg kc-12.jpg