Сблъсъкът на книгите 7

       За седма поредна година участниците от клуб „Дебати” организираха “Сблъсъкът на книгите” – интелектуално състезание, в което няколко екипа представят своите любими книги. Клубът по интереси е по проект „Твоят час” и това бе публична изява, в която участниците имаха възможност да покажат овладените ораторски и дебатьорски умения.
      Днес младото поколение е вглъбено в напредналите технологии. И тази година ,,Сблъсъкът на книгите“ успя да мотивира младите хора да оставят настрана техниката и да се потопят в аромата на книгите. Това събитие отново обнадежди младите читатели, че издаването и преиздаването на книги не е просто употреба на хартия. Напоследък все по-малко хора намират време да четат книги, но всяка прочетена книга развива, влияе на тяхното мислене и на техния така ,,обеднял“ речник. Но ,,Сблъсъкът на книгите“ мотивира не само участниците, а и голяма част от публиката да отделят време и да отскочат до уютната, но недостатъчно посещавана библиотека.
     Ентусиастите, защитаващи тезата, че умът се нуждае от книги, бяха в четири отбора: Вилина Кирилова - 11в и Емили Раднева – 9а, които представиха „Аз преди теб“ на Джоджо Мойс; Елена Николова – 12а и Ева Танева - 11а с книгата ,,13 причини защо“ на Джей Ашър; Борис Миленски - 12б и Полина Панова – 11б, защитаваха достойнствата на книгата „Портокал с часовников механизъм” на Антъни Бърджанс; Ивана Стамболийска - 9а и Виктория Стоянова - 9б, достойно представиха книгата ,,Графити“ на Кат Кроули.
     Компетентно жури в състезанието „Сблъсъкът на книгите” бяха: г-жа Велина Георгиева – библиотекар в детския отдел на Градска библиотека, г-жа Надя Бърдарова–ЗДУД и учител по БЕЛ в СУ „Христо Ботев” и Георги Георгиев - бивш ученик на СУ ,,Христо Ботев“, победител в „Сблъсъкът на книгите – 6“.
     Отборите представиха своите книги по интересен и увлекателен начин, представиха и част от тяхната екранизация. Всички участници получиха бурни аплодисменти от публиката и поздравления от журито. Книги за награда и заслужено първо място спечели екипът – Борис Миленски и Полина Панова. Поздравления за победителите!

                                                                                                                                                                                        Емили Раднева – 9а клас

sblysykyt 7.jpg DSCN6064.jpg DSCN6066.jpg DSCN6082.jpg DSCN6097.jpg DSCN6100.jpg DSCN6108.jpg DSCN6175.jpg DSCN6176.jpg DSCN6180.jpg