Какво празнуваме на 24 май?

    Празнуваме!
    Какво празнуваме на 24 май? Ако сте ходили, ходите или ще ходите на училище, знаете защо това е най – обичаният български празник.
     А кое прави една дата празник? Ами традициите и обредността, разбира се.Иначе щеше де е един обикновен неработен ден.
     И ето, училищните песни са привикали деца, учители и родители в двора.Класните ръководители са отрупани с цветя. Официалните гости са дошли. Започва празничната програма. Г-н Миланов командва „ За почит ”. Дванайсетокласниците Тихомир, Елена и Данимира за последно изнасят знамето пред строя. След малко те тържествено ще се разделят с него и ще го предадат на следващите достойни да го носят - Георги, Жанета и Дани.
    Г-жа Няголова поздравява множеството с празника, говори за значението му и връчва грамоти на отличилите се в знанието и спорта. И тази година те не са никак малко.
     За абитуриентите това е специален момент. Един от най- даровитите ни завършващи, Борис Миленски, по мъжки се опитва да прикрие вълнението си, докато говори за отлетелите ученически години.
     Костюмите и роклите са изгладени и чакат да оберат овациите на вечерното изпращане, но преди да блеснат на бала, порасналите ни момчета и момичета се разделят със своите учители: последни напътствия, пожелания за щастие и успешна реализация, „Благодаря Ви за всичко, госпожо ”, “Не ни забравяйте!”… 
      Градът се е събрал и чака. Време е да се влеем в празничното шествие! „ И преди, и сега „Ботев ” е на върха!” Вярно е, но аз лично бих предпочела „Върви, народе, възродени”. Нали това е идеята?

 

DSCN6850.jpg DSCN6859.jpg DSCN6883.jpg DSCN6887.jpg DSCN6900.jpg DSCN6916.jpg DSCN6921.jpg DSCN6924.jpg DSCN7004.jpg DSCN7199.jpg DSCN7204.jpg DSCN7257.jpg DSCN7261.jpg DSCN7264.jpg DSCN7267.jpg