Всяко коледно пожелание може да се сбъдне, ако вярваш истински в него!

               Коледа е! Най-чистият и свят празник, свързан с представата за домашен уют и възможността да бъдеш със семейството си. Този празник е прекрасен с украсата, обичаите, традициите, които създават необикновена атмосфера. Хората се променят и стават сякаш по-добри! Това е духът на Коледа.
               Всяко коледно пожелание може да се сбъдне, ако вярваш истински в него!
               И тази година децата от Ученическия парламент към СОУ „Христо Ботев” си пожелахa да стоплят сърцата на съучениците си в неравностойно социално положение и това се сбъдна, защото повярваха в добротата на хората. Организираха благотворителна кампания, от която събраха сумата от 850 лв. Ръководството на Ученическия парламент подпомогна със събраните средства ученици в неравностойно социално положение с пожелания за топла и светла Коледа.
              В кампанията се включиха всички ученици и учители. Под ръководството на В. Куманова и П. Георгиева се изработиха коледни изделия, които бяха разпродадени на коледен базар. Д. Маркова и ученици от 6 б клас изработиха венци и сурвачки, които красиха базара и подпомогнаха кампанията.
              Под режисурата на Ст. Хаджиева и и М. Пакова и по сценарий на Десислава Колева от 11б клас в препълнената зала на театър „Минко Балкански” представихме спектакъла „Коледна песен”. Аплодисментите на публиката заслужиха актьорите Илиана Бойчева, Йоана Димитрова, Георги Черкезов, Калина Колева, Божидар Николов, Мария Стоянова, Светломир Минчев, Виктория Кисьова и индивидуалните изпълнения на Кристина Колева, Керъл Колева, Глория Момчилова, Милица Димитрова, Мария Здравкова.
              За коледното настроението на публиката допринесоха и изпълненията на вокална група „Мечта” с ръководител М. Симеонова, вокална група „Звънче” с ръководител А. Цопалова, битов хор  с ръководител М. Савов, мажоретен състав с ръководител Т. Дякова, танцова формация „Сезара” с ръководител М. Камбурова, детска танцова формация „Бамби” с ръководител З. Атанасова, ТФ „Детелини” към Школа по изкуства „Илия Аврамов” с ръководител Р. Мангърова.
             Тази вечер бе израз на желанието на всички за един по-добър и по-съвършен свят. Нека не забравяме същината на Коледа. Нека да бъдем добри.

             В  Коледната нощ, изпълнена с много топлина и приятни емоции Ученическият парламент при СОУ „Христо Ботев” Ви пожелава любов, за да изпълва сърцата Ви,  приятели, за да има на кого да се доверите и здраве, за да може да бъдете истински щастливи!
            Весели празници!

           ГАЛЕРИЯ