Във връзка с кандидатстване по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ за учебната 2024-2025 година СУ „Христо Ботев“, гр. Нова Загора търси специалисти за ръководители на групи за занимания по интереси:

Години наред СУ "Христо Ботев" предоставя качествено образование на своите ученици, играе роля на социален център в гр. Нова Загора, успешно подпомага развитието на културата и спорта и разбира се, притежава богата история и традиции, обединяващи различните поколения. По случай предстоящата 165-годишнина нашето училище организира конкурс за слоган (мото), който с няколко думи да обедини значимостта на училището през вековете. СУ "Христо Ботев" - 165 години...

На 27.04.2024 година на територията на СУ "Пейо Крачолов Яворов" гр.Сливен се проведе областен кръг на състезанието по БДП. СУ "Христо Ботев" Нова Загора се представи с два отбора I възрастова група (5-7 клас) и II възрастова група (8-10 клас). Състезанието протече в два етапа, първи теоретичен, решаване на тест върху правилата за движение и втори практически - управление на велосипед по специално подготвен полигон. Във II възрастова група отборът на нашето училище завоюва I място в областта, а с това и правото да представя област Сливен на финалната надпревара - национален кръг по БДП.

Да си признаем математиката е препъни камък за повечето ученици в наши дни.Някои обаче си говорят с нея на „ти“. Никола Стоянов от 8-ми „а” клас от малък се увлича по логически задачи и математически предизвикателства.Радваме се за успеха на Никола в престижното Национално математическо състезание “Европейско кенгуру“.

 

На 25.04.2024 г. в ППМГ „Добри Чинтулов“ – гр. Сливен директорът на училището, г-жа Mариана Милева, връчи грамотите на учениците, постигнали най-високи резултати в областта. Никола заема трето място в своята възрастова група.

 

С вълшебство, звънки детски гласчета и с много смях беше наситен Карнавалът на приказните герои, който се състоя на 24.04.2024 г. в театър ,,Минко Балкански‘‘.

Любими герои на децата оживяха чрез майсторското изпълнение на учениците от IV,,а‘‘, IV,,б‘‘ и IV,,в‘‘ класове на СУ ,,Христо Ботев‘‘ , както и на малките сладурчета от подготвителните групи на детските градини ,,Слънчице‘‘ , ,,Детски свят‘‘ , ,,Надежда‘‘ и ,,Тракийче‘‘.

„Да помогнем“ - две обикновени думи, но със силно значение! Ние, учениците от XI „б“ клас, от СУ „Христо Ботев“, избрахме да организираме концерт по проект по Гражданско образование. С общи усилия успяхме да сътворим нещо красиво и подкрепящо българските деца в нужда от Фондация „За нашите деца“.

На 21 април 2024 г. в Американския колеж в гр. София се проведе Националният финал на състезанието по правопис на английски език SPELLING BEE JUNIOR 2024 за ученици от втори до четвърти клас.

Сумата, която учениците от БМЧК събраха от концерта „Вечер на таланта“, проведен на 16 април е 1155.20 лв.. Вчера тя беше предадена в управлението на ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – СЛИВЕН  от водещите на събитието: Деница Костова и Рената Стефанова от 10 А клас. Благодарим!

На 19 април 2024 г. учениците от 3. А клас на  СУ „Христо Ботев“ се срещнаха с младата, амбициозна, лъчезарна и една от малкото жени в тази професия -  ефрейтор Силвия Тодорова. Събитието беше по повод тринадесетото поред издание на националната кампания „Походът на книгите“ на Асоциация „Българска книга“. Децата слушаха с интерес историята за хвърчилото от "Небивалици" на Доналд Биесет.  Ефрейтор Тодорова сподели, че това е една от любимите ѝ книжки от детството.