Днес 29.09.2023 г. ученици и учители отбелязаха “Европейски ден на спорта в училище” с различни спортни прояви. С огромен интерес учениците от XIII и XIV ГЦОУД участваха в демонстрационната тренировка по ТАБАТА , проведена от бившата ученичка на СУ” Христо Ботев”- Карина Петкова. В тренировката се включиха г-жа Милена Милкова и г-жа Стела Башева и показаха, че също могат да се забавляват. Това беше предизвикателство както за учениците, така и за учителите.

На 28.09.2023 г. във фоайето на втория етаж на централна сграда на СУ „Христо Ботев” бе открита музейна експозиция „Периодичният печат в Нова Загора – XIX – XX век”., съвместна инициатива с Историческия музей в града.

Учениците от VIIIа клас с профил чужди езици и VIIIб клас с профил хардуерни и софтуерни науки отбелязаха Европейския ден на езиците в училище!

На 21.09.2023 г., в деня на откриването на есенен салон 2023,  в часовете по изобразително изкуство, заедно с госпожа В. Проданова ние, учениците от 12а клас, посетихме художествена галерия "Руси Карабиберов", за да разгледаме новооткритата изложба. 

Бяхме впечатлени от подредбата на залите, изпълнени с интересни и вдъхновяващи картини! За всеки от нас имаше по нещо ново, креативно и впечатляващо! 

Благодарим сърдечно за топлото посрещане и се надяваме скоро отново да гостуваме на това място, изпълнено с изкуство и красота!

А

В този горещ летен ден жестоката съдба прекъсна земния път на едно слънчево 17-годишно момче. Йордан Попиванов, нелепо и необратимо загуби битката за живот! Сплотеното семейство на Средно училище „Христо Ботев“ гр. Нова Загора осиротя и загубата е непрежалима както за семейството и близките му, така и за неговите съученици и учители.

Светъл път във вечността!

Съболезнования на семейството и близките!

От педагогическия колектив и ръководството на СУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора

За втора поредна година отбора на СУ „Христо Ботев” гр. Нова Загора представи област Сливен в XIX национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ 2023г. Нашият отбор се класира на престижното шесто място и беше отличен със специална награда от председателят на БЧК гр. Велико Търново д-р Галина Гарева. Поздравления за участниците - Полина Христова, Габриела Христова, Цветомира Камбурова и Ростислав Радостинов. Много отговорност + труд и амбиция това са нашите прекрасни деца!

Традиционната тържествена проява се състоя на 20 юни в училищния театър „Минко Балкански“. Дванадесетокласниците в СУ „Христо Ботев“ и тази година успяха да постигнат по-високи резултати на зрелостните изпити от средните на регионално и национално ниво. Преди да връчи дипломите на всички зрелостници, директорът г-жа Бойка Няголова ги поздрави заслужено и им припомни вдъхновяващата мисъл на Стив Джобс: „Няма успешни хора, които никога в живота си не са се препъвали и не са правили грешки. Има само успешни хора, които са променили плановете си”.

На 26.05.2023 г. в зала „Сирак Скитник” в град Сливен комисар Владимир Демирев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, връчи наградите на победителите в областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Класирана на второ място в първа възрастова група е Галена Иванова Иванова, ученичка от 2 "а" клас. Тя получи грамота, подаръци и книги, свързани с изобразителното изкуство.