.

Тунджа  е любимо място за досег с природата през всички сезони. Далечни са още пищните сенки и прохладата през жежкото лято, но и през февруари спокойните води и тишината имат своето очарование.  Дърветата и тревите са в  очакване на слънчевите ласки, за да тръгнат соковете по стъблата, както се казва в  онзи красив стих. Затова този съботен ден беше точното време да допринесем и ние с мъничко за красотата около нас .

Според  опитните хора за всяко нещо си има чалъм. Има чалъм как да изкопаеш дупка, да насипеш пясък, да подрежеш коренчетата, да полееш и  да наречеш правилните думи, за да се захване фиданката. 

 Има чалъм как да наредиш камъните за огнището, да подредиш съчките, да си опечеш сланинката, за да ти е топло и сладко с приятелите край огъня.

 Който го може, показа, но по- важното е, че тези, които го направиха за пръв път, се включиха с ентусиазъм и старание.

Имаше още разходка край реката, волейбол и много смях при тегленето на въже.

Природата е наслада, но и грижа, и отговорност, на които трябва да се учим!

В паралелката с профил „Природни науки”, която училището ни предлага за следващата учебна година, бъдещите осмокласници  ще могат да последват и развият интересите си в областите екология,биология и медицина.Те могат да разчитат на опитни и отдадени преподаватели.

В този приятен излет взеха участие ученици от седми клас и клуб „Екология”, техни учители,чичо Радостин и главният организатор – директорът на СУ ” Христо Ботев”  г-жа Няголова.