Литературен конкурс

Г -жа Бойка Няголова, директор на СУ „Христо Ботев” се срещна с творческа група, участвала в литературен конкурс, и сърдечно поздрави учениците за успеха и грижата за авторитета на училището. Тя изрази удовлетворението си от трудолюбието, отзивчивостта и таланта на младежите и техния ръководител и им пожела нови успехи.

В памет на Захари Стоянов кметството в с. Медвен, родно място на великия български борец за свобода, историк, мемоарист и политик, Исторически музей - гр. Котел и Областна администрация и РУО в обл. Сливен организираха литературен конкурс на тема „От медвенските пасища до председател на Народното събрание“. От СУ „Христо Ботев” участваха – Тони Желязкова Пламен Петков, Красимира Динева и Силвия Иванова от 12 „В“ кл. ( Профил „Хуманитарен“), Денислав Иванов, Ива Камбурова и Мирена Йорданова от 12 „А“ кл. ( Профил „Чуждоезиков“). Гергана Тодорова от 12 „В“ кл. получи първо място. Деница Желязкова от 12 „А“ кл . е отличена с второ място.

Димитринка Же;язкова, Деница и Гергана участваха в националните четенив в с. Медвен през месец юли. Учителката по български език Д. Желязкова получи награда от Областна администрация – Сливен като научен ръководител за мотивиране на младежите за литературно творчество и за опознаване достойнствата на родния край.

На срещата с г-жа Няголова младежите изпитаха още едно удовлетворение от положения труд в този малък делничен празник.

Снимки Стефан Станимиров, 12 "В", текст Д. Желязкова