Ученици отбелязаха „Хелоуин“ в СУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора

 

Някой биха казали „НЕ“ на тази инициатива, но други приемат и този празник с удоволствие.

ДА! Това не е празник, който празнува България, не е денят на нашите будители или ден от църковния календар.

НО! Това е ден, който вълнува нашите деца и ние ги подкрепяме.

 

     И тази година за пореден път Хелоуин бе дългоочакван празник за учениците в СУ „Христо Ботев“ гр. Нова Загора. С организацията се заеха деца от X ª клас от училището.  Ентусиастите, вложили много труд и усилие, изпипали всички детайли, накараха цялото училище да се докосне до духа на празника и да усети хелоуинско настроение. Училищната украса от паяци, духове и прилепи предизвика истинска еуфория сред ученици и учители. А масата, отрупана с лакомства - бонбони, шоколади, бисквити и символи от празника, беше голямата атракция за всички, които обичат да похапват сладичко. Пано в стил „Хелоуин“, поставено във фоайето на училището, посрещаше всички служители и ученици, като допринасяше за веселото им настроение.

     Учениците, преобразени в плашещи персонажи, със завладяващи костюми и аксесоари на вещици, духове, прилепи, скелети, вампири, дефилираха по червения килим пред своята публика. С нестандартните си и впечатляващи одежди учениците допринесоха за един по-шарен ден, изпълнен с много емоции, повече усмивки и весело настроение!

    Събитието се проведе в двора на училището, след часовете, като бяха спазени всички изисквания и мерки, свързани с Ковид ситуацията в страната.

 

Бъдете здрави!

 

Добромира Дедова

Педагогически съветник