СЪСТЕЗАНИЕ „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“- 2022г.

 На 19.03.2022 г.  се проведе последният, национален кръг на състезанието “Ключът на музиката“ за учебната 2021-2022 г. Заради противоепидемиологичните мерки националният етап вместо  в гр. Пловдив се проведе  по региони.

  От допуснатите до финала 505 ученици от цялата страна  в  4, 5, 6, 7 и 10 клас, резултатите за обл. Сливен са следните:

4 клас – 3 деца /като едно от тях е от НУ “Л.Каравелов“- гр. Нова Загора/

5 клас – 3;      6 клас – 3;     7 клас – 3;    10 клас - 0

Пристигайки в гр. Сливен, доста се изненадах, че участниците са много малко. Огромна радост и гордост и за мен, и за участничките ни от СУ “Христо Ботев“ е, че се оказаха единствени  във випуск 6 клас за областта. С тези резултати те бяха класирани за финала на състезанието:

Ралица Мартинова Кирчева - 6а клас / с 81т./

Венета Георгиева Георгиева - 6а клас /с 73т./

Габриела Христова Христова – 6а клас /с 66т./ 

 Преди началото на състезанието  чрез онлайн връзка бе излъчено официалното откриване от гр. Пловдив, след което участничките ни имаха  45 минути време за  справяне със задачите. След приключване по традиция получиха грамота за участието си и малка фигурка с емблемата на състезанието - ключ сол с надпис: МОН Национално състезание “Ключът на музиката“, март 2022.

Ще очакваме с нетърпение  резултатите  от националния кръг, но аз като преподавател  се гордея с постиженията на нашите участници, които спазиха традицията  СУ “Христо Ботев“ да стига до финал и в това състезание!  

 

 Мариела Христова-Манолова /ст. учител по музика/