ПЪРВО МЯСТО В СЪСТЕЗАНИЕТО „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“ - 2022г.

На 23.03.2022 г. МОН обяви крайните резултати на тазгодишното състезание “Ключът на музиката“, в което до национален кръг достигнаха 3 ученички от 6а клас на СУ “Христо Ботев‘‘ гр. Нова Загора .

С огромно вълнение няколко пъти разгледах, за да се уверя, че от явилите се за цяла България 110 шестокласници, нашите момичета печелят на финала: 

От възможните 90 точки те са постигнали:

1-во място / за страната – 6 клас/ - Габриела Христова Христова / с 89т./

3-то място / с дете от Харманли / си поделя Венета Георгиева Георгиева / с 86т./

25-то място / с дете от Пловдив/ си поделя Ралица Мартинова Кирчева /със 75т./

Те получиха грамота и малка фигурка с ключ сол /символ на състезанието/ от организаторите на състезанието, а на 24.03. бяха поощрени с материална награда от Директора на СУ “Христо Ботев‘‘ г-жа Бойка Няголова. 

С пожеланието за още много успехи в областта на музиката ученичките ни получиха раничка, тефтер с химикал и албум „Нова Загора - поглед през вековете“. 

Вълнението на Габриела, Венета и Ралица продължи в следващия учебен час, когато преди новия урок г-жа Мариела Христова ги похвали за изключително високите резултати пред целия 6а клас и добави към подаръците сувенир - малка гайда, която да им остане за спомен от музикалното приключение, в което се впуснаха с желание, упоритост и знания.  

 

Мариела Христова-Манолова /ст. учител по музика/