С очите си видях бедата

На 26.05.2023 г. в зала „Сирак Скитник” в град Сливен комисар Владимир Демирев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, връчи наградите на победителите в областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Класирана на второ място в първа възрастова група е Галена Иванова Иванова, ученичка от 2 "а" клас. Тя получи грамота, подаръци и книги, свързани с изобразителното изкуство.

През учебната 2022/2023 г. в областния конкурс в Сливен се включиха над 80 деца. Победителите са излъчени от жури, съставено от преподаватели от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович”- Сливен и експерти от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен.

Комисар Демирев благодари на всички участници за труда и сериозното отношение към конкурса. Той със задоволство отбеляза, че за поредна година конкурсът постига една от своите основни цели- с помощта на изкуството да се възпитава съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ и опазване на околната среда.