Час по математика

Днес в час по математика в 6.клас с учител Сашо Недков се проведе STEAM урок с интерактивни методи на обучение. Учениците затвърдиха своите знания от раздел "Рационални числа", прилагайки ги в декартова координатна система. С помощта на платформата Classbuddy шестокласниците решиха и тестови задачи, чрез които допълнително упражниха наученото до момента.
     Предизвикателството към учениците беше самостоятелно да построят различни точки в декартова координатна мрежа, които образуват определена фигура - елха. След това шестокласниците решиха допълнителна задача, с която да си извоюват шестица. Условието беше в рамките на седем минути да успеят да намерят лицето на цялата фигура. С интерес, любознателност и състезателен дух учениците се надпреварваха да изпълнят задачата. Най-бързите от тях получиха шестица, а останалите бяха поощрени за добре свършената работа. Подвластни на математическÐ
 �то вълшебство, макар и все още през ноември, шестокласниците съчетаха полезното - знанията си по учебния предмет, с приятното - вълнението от предстоящите коледни и новогодишни празници.