Успех за възпитаниците на СУ „Христо Ботев“ в състезанието по „Творческо писане“ на английски език

На 14 февруари се състоя церемония по награждаване на участниците и победителите в четиринадесетото издание на Национално състезание по творческо писане на английски език. Директорът, госпожа Бойка Няголова, поздрави учениците за тяхното достойно представяне и благодари на учителите им за дейностите по подготовката на учениците и организацията на училищния кръг на състезанието.

В състезанието се включиха 38 ученици от 6-ти до 12-ти клас. Творбите на Галена Петрова  от 9 „а“ клас и Янко Колев от 10 „б“ клас бяха избрани от международно жури за участие във финалния национален кръг на състезанието. Те получиха грамоти и сборници с творбите на миналогодишните победители.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за четиринадесета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ в партньорство с Посолството на САЩ и Американския университет в България.

Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като: „Забравената книга със заклинания“, „Добрият, лошият и злият“, „Роден в дъждовна капка“, „Научно доказателство за съществуването на сродни души“ и др.