SPELLING BEE JUNIOR 2024 –Национален финал

На 21 април 2024 г. в Американския колеж в гр. София се проведе Националният финал на състезанието по правопис на английски език SPELLING BEE JUNIOR 2024 за ученици от втори до четвърти клас.

   Най-добрите 24 малки „пчелички“ от цяла България участваха и показаха невероятен хъс в това оспорвано състезание. Тази година в SPELLING BEE JUNIOR се включиха над 4300 ученици от различни училища в цяла България. Състезанието е на елиминационен принцип и нашият представител Ивайла Христова Димитрова от 4 „В“ клас успя да премине всички етапи последователно – училищен кръг, онлайн регионални квалификации, регинален кръг в гр. Сливен и с много труд, постоянство и усилена шестмесечна подготовка достигна до Националния финал, където също се представи блестящо. Състезанието беше много оспорвано и всички финалисти бяха отлично подготвени.

    Ивайла подготви списък с 500 думи на английски език. Тя научи значението и правописа на тези думи, а също и на още много непознати думи, извън този списък. На Националния финал тя показа завидно самообладание и умения за представяне пред публика и успешно премина първия кръг, в който участника получава дума на английски език и я спелува. Представи се възхитително и на втория кръг, в който участниците получават дума на български език, която трябва да преведат правилно на английски език и след това да я спелуват. В третия, последен, кръг участниците получават непознати думи. Тя успя да спелува три непознати думи извън списъка за подготовка и малко късмет не и достигна, за да спечели призовото първо място. Ивайла се класира на осмо място в цяла България и представи великолепно нашето училище на  Националния финал! Пожелаваме на нея и семейството и здраве и благополучие!

    Благодарим ти, Ивка! Ти си нашият шампион!

Даниела Камбурова – старши учител по Английски език в Начален етап