Училищна медиация

Kакво е училищно посредничество или училищна медиация?

 Медиацията е процес, чрез който безпристрастна трета страна помага на две или повече спорещи страни да разрешат определен конфликт. Медиацията е процес на комуникация между страните в конфликта, осъществен с помощта на посредник- медиатор. Стремежът на медиатора е да мотивира хората  да участват в този процес  така, че сами да съставят взаимно изгодно споразумение, което ще им помогне да възстановят добрите отношения по между си и с другите хора.

ПРЕДИМСТВА НА МЕДИАЦИЯТА:

  • НАКАЗАНИЕТО НИ УЧИ КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ, А МЕДИАЦИЯТА – КАКВО ДА ПРАВИМ. 
  • МЕДИАЦИЯТА НИ УЧИ ДА ПРАВИМ ИЗБОР И НИ ПОМАГА ДА РАЗБЕРЕМ ЦЕНАТА НА ТОЗИ ИЗБОР. 
  • МЕДИАЦИЯТА НИ ПРАВИ ГЛАВНИ ГЕРОИ НА СОБСТВЕНИЯ НИ ЖИВОТ, ЗАЩОТО НИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВЗЕМАМЕ РЕШЕНИЯ ОТНОСНО НАШЕТО БЪДЕЩЕ.
  • МЕДИАЦИЯТА НИ ПОМАГА ДА РАЗБИРАМЕ ПО-ДОБРЕ СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ.
  • МЕДИАЦИЯТА НИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЗАПАЗИМ ЕДИНСТВОТО И СОЛИДАРНОСТТА НА КЛАСА .
  • МЕДИАЦИЯТА НИ ПОМАГА ДА ЗАПАЗИМ ДОБРИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ ДЪЛГО ВРЕМЕ.

Ако и Вие имате необходимост и желание да се научите да разрешавате вашите спорове по приемлив и за двете страни начин, да достигате до взаимно удовлетворяващи  решения  и дори да подобрите комуникацията си в ситуации на конфликт, кабинетът по медиация ще ви бъде от изключителна полза. Училищните медиатори ще ви помогнат да управлявате конфликтите си, да приемате чуждата гледна точка като източник на „друг” опит, който може да ви обогати и дори да подобри взаимоотношенията ви с околните.

ОЧАКВАМЕ ВИ!