КЛУБ „ПАЛИТРА“

 В клуб „Палитра“ при СУ “Христо Ботев“, град Нова  Загора участват 23 деца - таланти и  деца, които обичат да рисуват от V,VI,VII и VIII клас. Ръководител на клуба е старши учител по изобразително изкуство Красимирка Стойкова.

Младите живописци, в позитивна среда, овладяват иновативни и забавни техники, изследват естетиката на възприятията, екпериментират с разнообразни материали, усъвършенстват уменията си за хармониране на живописната форма, добиват увереност в собствените си сили  и участват с желание и много ентусиазъм в общински, национални и международни конкурси за детска рисунка. Клубът разполага с разнообразни  материали и консумативи, което позволява младите творци да изразяват своите идеи и преживявания в света на формите и цветовете, умеят да видят красотата около тях и да я пренесат в рисунките си.

Учениците участват в общински и национални конкурси за рисунки, като едно от признанията е грамотата за отлично представяне е в конкурса  за  коледна  картичка “ КОЛЕДНА МАГИЯ“ и оригинално коледно пожеланание, организиран от  Националната Художествена галерия „Димитър Добрович“и  Регионална библиотека „Сава Доброплодни” град Сливен.

Да пожелаем успех на талантливите художници, които с много желание  се занимават с изкуство като хоби, релакс, психо-физическо разтоварване и духовно усъвършенстване!